Nyheter

Nyheter

Aktiviteter

SPIF Seminariedag och Årsmöte i Bredaryd

SPIF höll sitt ordinarie årsmöte torsdagen den 15 mars på Bredaryds Värdshus.
Årsmötet besöktes av 27 deltagare. Utöver de stadgeenliga punkterna på dagordningen så diskuterades även:

  • Nytt förslag på stadgar – dessa kommer fastslås senare under 2018 på ett extra möte.
  • Översyn av medlemsavgifter – en arbetsgrupp bildades och skall arbeta under året.
  • Initiativ för att samla branschen / Samarbete med IKEM – SPIF vill verka för en mer konstruktiv debatt kring plast. Ambitionen är att samla flera aktörer från den svenska marknaden och agera mer samlat.

Läs mer “SPIF Seminariedag och Årsmöte i Bredaryd”

Nyheter

Årets Elmia Polymer 15-18 Maj 2018

Det närmar sig årets mässa och vi på SPIF har passat på att ställa några frågor till Tanja Lundberg, ansvarig för Elmia Polymer. Några av anledningarna till att besöka Elmia Polymer i år är att mässan samkörs med hela 5 andra mässor som som tillsammans bildar Produktionsmässorna. Kom och låt dig inspireras! 
Registrera dig och skriv ut din entrébiljett

Läs mer “Årets Elmia Polymer 15-18 Maj 2018”

Nyheter

Plastkretsen investerar för ökad återvinning av plastförpackningar

Plastkretsen, ett materialbolag som ansvarar för omhändertagande av plastförpackningar på den svenska marknaden, inleder 2018 offensivt – ett investeringsbeslut på en kvarts miljard kronor för att bygga en helt ny anläggning för plastsortering. Satsningen kommer leda till att Sverige får Europas modernaste sorteringsanläggning för plastförpackningar och att Sverige blir självförsörjande när det gäller sortering av plastförpackningar.

Läs mer “Plastkretsen investerar för ökad återvinning av plastförpackningar”

Aktiviteter

Swedish Plastic Industry Awards 2018

Swedish Plastics Industry Awards organiseras i samband med mässan Elmia Polymer. Awards ceremonin kommer får en ny fräsch utformning i år för att ge dig, kollegor, kunder och leverantörer maximal möjlighet till en trevlig kväll. Dessutom kommer vi i år att hålla till i ny spännande lokal bara några få danssteg från Elmia mässan på Scandic Elmia. Eventet hålls den 17 maj kl 19:00. Reservera kvällen. Inbjudan skickas under februari.

Läs mer “Swedish Plastic Industry Awards 2018”

Nyheter

SPIF ökar sin närvaro på webben och lanserar ny…

SPIF har under året fräschat upp och uppdaterat sin hemsida. Den finns nu också på ny adress svenskplast.org. Hemsidan är under fortsatt uppbyggnad och kommer att färdigställas helt under 2018 men redan nu lanseras den och det nya gränssnittet.

“I och med den upptrissade plastdebatten så ser vi att vi från plastindustrin måste bidra med konkreta fakta och ge en nyanserad bild av plasten och dess plats i ett hållbart samhälle. Den nya hemsidan är en del i detta.” säger Leif Nilsson, ordförande i SPIF.

Läs mer “SPIF ökar sin närvaro på webben och lanserar ny hemsida”

Okategoriserade

Plastteknik 2017 i Malmö

SPIF deltog på Plastteknik 2017 i Malmö. SPIF hade en monter på mässan där bl a LIFE-BAQUA presenterades. Cirkulär ekonomi och framtida plastråvaror diskuterades med många besökare. Provmaterial från de första försöken från LIFE-BAQUA presenterades. Det framtagna projektbladet om LIFE-BAQUA var mycket uppskattat.

Läs mer “Plastteknik 2017 i Malmö”

Swedish Plastics Industry Awards

Vem tar priset i år?

Vi på Svensk Plastindustriförening vill lyfta fram våra leverantörer, distributörer, designers och verktygsmakare inom branschen. Varje år belönar därför SPIF fem företag med en Swedish Plastics Industry Award. I år delas priserna ut den 13 april, i samband med galamiddagen som sker på Scandic Triangeln i Malmö. Tack för att Du hjälper oss att utse vinnaren till Bästa Leverantör 2016 i kategorierna:

Läs mer “Vem tar priset i år?”