Branschansvarig Lennart Johansson

Polymer Support Sweden är ett oberoende konsultföretag för plast-industrin. Företaget har specialiserat sig på additiv och ”supportar” speciellt återvunnen plast så att den kan återanvändas utan nedbrytning. Företaget arbetar över hela världen (t ex genom att genomföra en kurs i Amsterdam eller lösa ett extruderingsproblem i Mellersta Östern).

Företaget drivs av tekn dr Lennart Johansson som har arbetat med plast i många skilda applikationer såsom högspänningskablar, bevattning, kondensatorer och sprängämnen alltsedan 80-talet. Arbetet ledde till flera patent.

När det gäller risk-och händelseanalyser är äkta hälften ett viktigt bollplank då hon skrivit flera böcker i ämnet. Själv har han skrivit deckare och en spänningsroman, vilket inte får sammanblandas med kursen spänningssprickbildning som nyligen gavs till SPIFs och Polymercentrums medlemmar.
På fritiden spelas det gärna golf vilket är bra för kroppen efter stillasittandet framför datorn.
-Golfbollar är ett bra exempel på plastens förträfflighet såsom konstruktionsmaterial. Jag slår därför ett slag för plasten, säger Lennart och poängterar att han gärna spelar med återvunna golfbollar som givetvis någon annan slagit bort.

Såsom branschansvarig försöker Lennart tillvarata medlemsföretagens gemensamma intressen och driva för medlemsföretagen gemensamma frågor.
-Det är stimulerande uppgifter men det gäller att prioritera då tjänsten såsom branschansvarig är på deltid (25%). Jag är speciellt stolt över vad SPIF åstadkommit med Svensk Plaståtervinning i Motala. Här finns världsunik sortering av gamla plastförpackningar vilket resulterar i att nya förpackningar kan sättas på marknaden, avslutar Lennart.

Kontakta Branschansvarig
Per telefon: 073-076 88 44
Per mail: spif@svenskplast.org
Per post: Lennart Johansson, Eldrörsgatan 1, 591 51 Motala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *