Nyheter

Nyheter

Okategoriserade

Onlinekurs: Analys av plaster

Produktionsproblem, ojämn kvalitet, återvunnet material, hitta rätt processparametrar på nya materialtyper, felsökning – utmaningarna som man kan stöta på vid produktion av plastmaterial är många som ni vet. SPIFs branschansvarige Lennart Johansson med lång erfarenhet inom analyser av plastmaterial gav under våren en mycket uppskattad kurs om materialanalyser och hur dessa kan användas som ett konstruktivt verktyg för att säkra produktionen och kvaliteten. Nu är det dags igen! Läs mer “Onlinekurs: Analys av plaster”

Okategoriserade

Ligg steget före skadan, speciellt i semestertid

Snart väntar julefrid, kanske?

När det är dags att bomma igen verksamheten inför julledigheten är det viktigt att göra några förebyggande åtgärder. Inbrott är trots allt vanligt och framför allt när tjuvarna kan jobba förhållandevis ostört i semestertider. Många ligor passar på när ni tar ledigt.

Antalet anmälda stölder/inbrott har en fortsatt negativ trend. Tyvärr kommer vi inte kunna se någon förändring om vi själva inte ändrar vårt beteende. Försäkringsbolagens villkor börjar stramas åt och det är därför viktigt att vi ligger steget före. Läs mer “Ligg steget före skadan, speciellt i semestertid”

Okategoriserade

Vad är egentligen en ansvarsförsäkring?

En ansvarsförsäkring är ett grundskydd för ditt företag så du kan skydda dig mot oförutsedda kostnader vid skadeståndsskyldighet.

Om någon påstår att du skadat annans egendom är det oavsett vad som hänt, den som äger egendomen som ska anmäla skadan till sitt försäkringsbolag. Så fort du får vetskap om att ett skadeståndskrav kommer riktas mot dig ska du anmäla till ditt försäkringsbolag. Har du underentreprenörer som orsakat skada ska även de anmäla skadan till sitt försäkringsbolag. Läs mer “Vad är egentligen en ansvarsförsäkring?”

Okategoriserade

Projektet “Mäta och öka cirkularitet” söker deltagare från plastindustrin

Under vintern och våren har en Vinnovafinansierad förstudie genomförts där möjligheterna att mäta resurseffektivitet och cirkularitet nationellt, i branscher och i verksamheter undersökts. Det visade sig i projektet att det är mycket ovanligt att verkligen mäta cirkularitet. Likväl är vi och många med oss, övertygade om att vi bör mäta framstegen för att kunna genomföra bra åtgärder för att åstadkomma en cirkulär ekonomi. Därför söker nu vi på Miljö & Avfallsbyrån tillsammans med SCB och ett antal företag inom fastighetsförvaltning finansiering för en fortsättning på projektet från de medel som Vinnova utlyser bland de som genomfört förstudier i utlysningen. Läs mer “Projektet “Mäta och öka cirkularitet” söker deltagare från plastindustrin”

Okategoriserade

Plastbranschens omställning räddar liv

Överlämning av skyddsutrustning till Regionen i Blekinge

I samband med att Coronakrisen var ett faktum i veckorna innan påsk tog Svensk Plastindustriförening (SPIF) på sig att kraftsamla sina medlemmar för att hjälpa sjukvården men också för att försöka hjälpa företagen till omställning när ”business as usual” inte längre var möjligt. Idag, en månad senare, levereras 100-tals ton skyddsutrustning från svensk plastindustri till de regioner och kommuner som har behov. Läs mer “Plastbranschens omställning räddar liv”