Nyheter

Nyheter

Okategoriserade

Här ska alla plastförpackningar från svenska hushåll sorteras

– Idag invigdes Europas största sorteringsanläggning

Nu står den klar, Europas största och effektivaste anläggning för sortering av plastförpackningar.
Drygt 150 gäster var på plats när anläggningen i Motala invigdes. Här kan alla plastförpackningar från de svenska hushållen sorteras, helt automatiskt. Anläggningen drivs av Svensk Plaståtervinning som tidigare hette Plastkretsen. Den har kostat 265 miljoner kronor att färdigställa och är finansierad av branschen, dvs de företag som omfattas av producentansvaret för plastförpackningar. Läs mer “Här ska alla plastförpackningar från svenska hushåll sorteras”

Okategoriserade

Swedish Plastics Industry Awards 2019

I samband med mässan Polymer Nordic 2019 i Malmö, den 8 maj, håller SPIF sin årliga galamiddag på Scandic Triangeln. Vi startar kl. 19.00 med välkomstdrink. Därefter tar vår konferencier Thomas Järvheden över och delar ut våra åtråvärda priser till de företag som våra medlemmar röstat på. Slutligen avnjuter vi en härlig trerättersmiddag följt av kvällens underhållning och fest!

Glöm inte att anmäla er till festen. Till anmälan >>

Glöm inte heller att gå in och rösta på våra nominerade till årets priser. Till omröstningen >>

Okategoriserade

Nu introduceras Plastic Resale även i Sverige


Text av Torben Pedersen – brandbuilder.dk

Den nya cirkulära handelssajten PlasticResale.com är nu även aktuell i Sverige. Därav kan alla de skandinaviska plastföretagen nu annonsera ut och handla med alla former av överblivna och kasserade plaster och tillsatser – använda som oanvända – och i alla dess former, t.ex. i nermald form eller som granulat. Det är det danska råvaruföretaget Plastcom som står bakom det nya initiativet. Läs mer “Nu introduceras Plastic Resale även i Sverige”

Okategoriserade

EU – beslut om förbud/minskning av engångsplast

EU-parlamentet godkände 27 mars 2019 ett förslag till nytt EU-direktiv om förbud/minskning att ett antal engångsartiklar av plast. Detta ska nu omsättas i ett EU-direktiv som därefter blir lag i Sverige under 2021.

Beslutet är en blandning av förbud, minskning, ny märkning samt informationsåtgärder. Syftet är att  förebygga och minska vissa plastprodukters inverkan på miljön.

Läs mer “EU – beslut om förbud/minskning av engångsplast”