Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /storage/content/22/229022/svenskplast.org/public_html/wp-content/themes/shapely/inc/extras.php on line 760

Nyheter

Nyheter

Okategoriserade

Dagens sanningar

Plasten är under attack både ifrån konsumenter och politiker. Man tror att plasten inte hör hemma i dagens samhälle och att man snarast behöver ersätta den med andra material. Men vad som är sant idag behöver inte vara det imorgon. Läs mer “Dagens sanningar”

Okategoriserade

Nya spännande kurser på gång inom SPIF

Som ni nog känner till bedriver vi kursverksamhet via nätet. SPIF erbjuder sina medlemmar och stödmedlemmar onlinekurser för att bygga kunskap i plastbranschen och även möjliggöra intressanta samtal och diskussioner. Intentionen är att leverera innehåll för medlemmar och intresserade med talare från SPIF, våra medlemmar och relevanta partners. Vi tar tacksamt emot förslag!

Vi planerar nu verksamheten för nästa år och kan redan nu avslöja nåra av kurserna: Läs mer “Nya spännande kurser på gång inom SPIF”

Okategoriserade

Nya leveransbestämmelser

Vi har tillsammans med våra medlemmar uppdaterat Allmänna Leveransbestämmelser för Plastbranschen för att bättre spegla de utmaningar som företag ställs vid affärsöverenskommelser. Den senaste uppdateringen var från 2018 och med tanke på vår snabbt föränderliga värld är vi glada att kunna erbjuda våra medlemmar och stödmedlemmar denna service.

Du som medlem har möjlighet att ladda ner dokumentet här.

Okategoriserade

SPIF:s arbete med Corona

Som ni kanske kommer ihåg gjorde SPIF en insats redan i mars förra året för att hjälpa till i kampen mot Corona. Vi skrev bl.a. i vår pressrelease:

Svensk plastindustriförening SPIF är för närvarande i kontakt med socialstyrelsens inköpsorganisation och avser att hjälpa dem i det krisläge som vi befinner oss i. Det finns brist i vården på en rad detaljer och skyddsutrustning. SPIF vill koppla ihop sina medlemmar som vill vara behjälpliga med kapacitet, personal eller produkter. Läs mer “SPIF:s arbete med Corona”

Okategoriserade

Nyheter från branschen

Kontakt med medlemmar

Svensk Plastindustriförening skall hävda medlemmarnas intressen såväl enskilt som samfällt och företräda branschens intressen i förhållande till myndigheter och organisationer där dessa kan påverka medlemmarnas och branschens utveckling. Samtidigt måste vi vara realistiska. Vi kan inte göra allt. Till vårt förfogande finns en ¼ tjänst för branschansvarig utöver en styrelse som arbetar betydligt mer än de får ersättning för. Därför är det viktigt att veta vad våra medlemmar vill att vi prioriterar. Det resulterar i att branschansvarig kommer att kontakta alla medlemmar för att höra deras åsikter i aktuella frågor såsom exempelvis projektet Svensk Plast. Läs mer “Nyheter från branschen”

Okategoriserade

Centerpartiet: “All ny plast ska göras av återvunnen plast”

Annie Lööf och Rickard Nordin, den senare klimat-och energipolitisk talesperson, har i en debattartikel föreslaget att all plast ska göras av återvunnen plast. Det visar att man inte på något sätt är i fas med vad som svensk plastindustri arbetar med och än mindre har förståelse för plastens roll i ett cirkulärt samhälle. Läs mer “Centerpartiet: “All ny plast ska göras av återvunnen plast””