SPIF höll i samband med mässan Plastteknik Nordic i Malmö sin årliga utdelning av priser till plastindustrin. Galamiddagen den 8 maj på Scandic Triangeln samlade ca 85 deltagare, och där delades det ut totalt fem priser.

Göran Nilsson, vice ordförande i SPIF, inledde med att berätta att SPIF tycker det är viktigt att vi premierar och lyfter fram svensk plastindustri. Detta är nu en tradition som SPIF genomfört i tio år.

Följande priser delades ut:

Bästa Råvarudistributör

Distrupol Nordic vann och Markus Olofsson tog emot priset som Göran Nilsson, vice ordförande SPIF, delade ut.

Bästa Maskinleverantör

Engel Sverige AB vann och Staffan Reimendal tog emot priset som Leif Nilsson, branschansvarig SPIF, delade ut.

Bästa Råvaruproducent

Addvanze vann och Åke Berg tog emot priset som Emma Nilsson, Reelab, delade ut.

Bästa Verktygsmakare

Prototal vann. Eftersom ingen representant var närvarande på galamiddagen så delades priset ut dagen efter på mässan till Jonas Sandwall, Prototal av Karin Lonntorp, Easy fairs.

Bästa Miljö- och Hållbarhetsprojekt

Rondo Plast vann och Fredrik Holst och Dennis Klang tog emot priset som Amit Paul, Paxymer, vinnare av samma pris 2018, delade ut.
Motivering: ” Företaget har under 40 år verkat inom branschen med att utveckla råvaror till den plastbearbetande industrin.
Företaget arbetar aktivt med att återvinna plast från olika källor till att bli ny plastråvara som kommer till stor nytta för SPIFs medlemsföretag.

 

Konferencier för galamiddagen var ståuppkomikern och sångaren Thomas Järvheden som sjöng och underhöll och lockade till många skratt bland publiken. Under kvällen avtackades också avgående ordförande Leif Nilsson, som dock kvarstår i SPIF som Branschansvarig. En trerättersmiddag med vin och andra tillbehör gjorde sitt och det glada sällskapet höll festen igång i vanlig ordning till in på småtimmarna.

 

Här kan du som medlem ta del av fler bilder från kvällen (kräver inloggning)