SPIF välkomnar alla medlemmar till årsmöte som hålls online kl 14:00 – 15:00 den 19 mars. 

Seminarieprogrammet är inställt pga Corona viruset. Årsmötet hålls via Skype kl 14:00. Observera att endast medlemmar ha access till årsmötet.

Logga in på mötet här (OBS! Skypelänk, Skriv namn och företag i gästloggin.)INSTÄLLT! ÅRSMÖTET HÅLLS ONLINE PGA CORONA.

Seminarieprogrammet fokuseras kring hållbarhetsfrågan som kvarstår som en av våra största utmaningar. Hur ska vi designa produkter som går att återvinna? Hur ser vi till att återvunna produkter håller tillräckligt hög kvalitet? Vad finns det för nya material och hur kan dessa användas för att designa hållbara produkter?

Årsmöteshandlingar skickat ut i separat mail den 6 mars till er angivna kontaktperson i SPIFs medlemsregister. Om du inte får dem, kontakta oss på spif@svenskplast.org

Vi ser fram emot att ses där!

När: Torsdag 19 mars, kl. 13.30
Plats: Bredaryds Värdshus

Anmäl dig här

 

Program

13.30 Seminuarium (öppet för alla)

13.30 Hur gör vi plastprodukter som går att materialåtervinna?
Leif Nilsson, F.d. branshcansvarig SPIF, Styrelseledamot Svensk Plaståtervinning
Det är viktigt att vi inom plastindustrin gör plastprodukter som går att materialåtervinna och minskar risker för nedskräpning. En stor del i det kretsar kring materialval och design. Hur kan vi designa produkter som är återvinningsbara? För att vända plastdebatten som idag är oftast är negativ måste industrin visa att vi tar utmaningarna med bland annat nedskräpning på allvar.

14.30 Uppgradering av återvunnen plast
Lennart Johansson, Branschansvarig SPIF
Om man önskar återanvända plastmaterial krävs att man har förståelse för de olika nedbrytningsmekanismer som leder till sämre materialegenskaper. Om dessa inte är kända är det svårt att föreslå till exempel ett lämpligt stabiliseringspaket. Föreläsningen syftar till att ger konkreta tips kring hur man väljer bland alla tillsatser som är nödvändiga för att plast skall kunna återanvändas. Detta är ett utdrag ur halvdagsutbildningen som SPIF erbjuder om Uppgradering av plast.

15.00 Kaffe och bulle

15.20 Nya möjligheter. Produkter tillverkade av Naturpolymer
Dan Andersson, IMCD Advanced materials
100% biobaserad, helt bionedbrytbar, med barriäregenskaper, förseglingsbar, vattenlöslig och tryckbar. Denna unika innovativa lösning representerar ett högpresterande och ekologiskt förpackningsmaterial som hjälper varumärkesägare i deras cirkulära ekonomiska strategi. Dan Andersson från IMCD kommer och pratar om bioplaster i allmänhet och presenterar också det nya materialet Lactips som ett exempel på en ny generation, smart designade biopolymerer. Föreläsningen kommer också ge tips på när en det är lämpligt med olika typer av biomaterial

15:50 Inspirationsföreläsning: Att bryta mot normen
Sanna Arnjorden Wadström, VD på SINF
Mycket av det du lärt dig kommer snart vara förlegat.
En inspirerande föreläsning om att bryta mot normen i en ny tid, om att våga göra tvärt om både privat och på jobbet. Sanna berättar om misstagen som hon själv, och många andra, fastnat i, samt hur man kan göra istället. Om vikten av att lyssna på sig själv och våga göra det man tror på i en ny tid. Första steget till att lära om, är att våga erkänna att man är dålig på vissa saker. Det kommer stärka dig och din omgivning. Högt i tak ger kreativa team. Vad som kommer krävas av oss framåt, om kreativitet och att våga utmana och göra tvärt om i en ny tid.

16:30 Avslut seminarieprogram och förberedelser för årsmötet

17.00 Årsmöte

18.00 Middag + öl och whiskyprovning