SPIF deltog på Elmia Subcontractor 2017 i Jönköping. SPIF arrangerade ett seminarium för att diskutera plast som ett hållbart och miljövänligt material samt hur vi ska tänka runt dess framtida användande.

I seminariet så deltog även Jenny Ivarsson som representant från en regeringsutredning “Minskade negativa miljöeffekter från plast”. Leif Nilsson, ordförande i SPIF, informerade bland annat om hur plast ibland hanteras i media samt debatten runt plast i haven. Leif och Jenny berättade lite runt regeringsutredningen och hur det kommer att rulla på. SPIF kommer att vara en diskussionspartner i denna utredning.

SPIF gav också en kort presentation om två EU-projekt som man deltager i:

  • EuroPHA, hur man tillverkar plast (PHA) från avloppsvatten med hjälp av bakterier.
  • Life-Baqua, ett projekt om cirkulär ekonomi där man använder rester från bananplantager till att tillverka plastråvara och fiskföda.

Seminariet avslutades med ett antal exempel på plasters positiva bidrag i vår värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *