Det närmar sig årets mässa och vi på SPIF har passat på att ställa några frågor till Tanja Lundberg, ansvarig för Elmia Polymer. Några av anledningarna till att besöka Elmia Polymer i år är att mässan samkörs med hela 5 andra mässor som som tillsammans bildar Produktionsmässorna. Kom och låt dig inspireras! 
Registrera dig och skriv ut din entrébiljett

Vad är nytt på Elmia i år?
– Det nya för årets Elmia Polymer blir framförallt arenan och sällskapet av mässor. Tillsammans med fem andra mässor inom produktionsteknik bildar Produktionsmässorna, som är samlingsnamnet för arenan, en heltäckande marknadsplats för framtidens material och produktionsutrustning. Parallellt med Elmia Polymer hålls i år också för första gången mässan Elmia 3D, som är en ny mässa för maskiner och produktionsutrustning för additiv tillverkning. Här lyfts alla typer av tekniker, oberoende av material, men självklart handlar en stor del om just additiv tillverkning genom polymera material.

Vad ska besökarna hålla utkik efter?
– Framförallt ska man hålla utkik och koll på våra utställare. På webben finns både utställarlistor och programaktiviteter uppe för att underlätta planeringen av besöket. Precis utanför hallen för Elmia Polymer finns en stor scen där vi kommer att lyfta frågor om gemensamma utmaningar inom industrin i stort, men också specifikt branschprogram för plast- och gummiindustrin.  

Hur ser ni på Elmia på framtiden?
– Vi ser ljust på framtiden och ser självklart att både plasten som material och mässan som en del av framtiden. Efter mässan väntar som vanligt en utvärdering för att kunna leverera en ännu bättre mässa till våra utställare och besökare 2020.

Varför ska man som SPIF medlem komma och besöka mässan den 15-18 Maj i år?
– Mässan bjuder på ett brett utbud av utställare, maskiner i drift och inspirationsutställning där vi fokuserar på nyheter, hållbarhet och plasten som en självklar del av framtiden. Tillsammans med de parallella mässorna hoppas vi också att man får med sig något extra utöver det man förväntar sig! Förutom affärer, kunskap och nya kontakter är mässan också en fantastisk mötesplats för branschen. Ett tips är att passa på att gå under torsdagen för att också delta på Swedish Plastics Industry Awards som hålls i samband med mässan den 17 maj!